UA / RU
Підтримати ZN.ua

Взаємодія між Києвом та Москвою: в Індії пояснили, чому не підписали підсумкове комюніке Саміту миру

Представник МЗС наголосив, що Нью-Делі продовжить співпрацю з усіма сторонами конфлікту. 

До міцного миру в Україні можуть привести тільки ті варіанти, які прийнятні для обох сторін, вважає представник МЗС Індії Паван Капур, пояснюючи відмову країни підписувати підсумкову декларацію Саміту миру. У заяві, яку процитувала пресслужба міністерства, він зауважив, що саме тому у Нью-Делі вирішили уникнути зв'язків з будь-яким документом, який випливатиме з зустрічі у Швейцарії. 

Політик додав, що Індія поділяє "глобальну стурбованість ситуацією в Україні" та підтримує колективне бажання встановлення миру. Та країна вірить, що саме "об’єднання всіх зацікавлених сторін і щирої та практичної взаємодії між двома сторонами конфлікту" допоможе цьому статися. 

"Ми продовжуватимемо співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами, а також з обома сторонами конфлікту, щоб сприяти всім серйозним зусиллям для досягнення міцного миру в Україні", — сказав Капур, додаючи, що це, як і участь країни в саміті, спрямовано на "розуміння різних поглядів, підходів і варіантів для пошуку шляху вперед для стійкого вирішення конфлікту".

Читайте також: Рішення низки країн на Саміті миру свідчать про те, що Росія зберігає свою міжнародну економічну силу та вплив – FT

Нагадаємо, низка країн відмовились підписувати документ за підсумками Саміту миру. Йдеться про Саудівську Аравію, Таїланд, Індію, Мексику, ПАР, Бразилію, Вірменію та ОАЕ. Згодом з комюніке зникли підписи також Іраку та Йорданії.