UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна не закінчиться у 2023-му. Вона буде тривалою — спецслужби Швейцарії

Москва вже готується до цього. 

У щорічному звіті швейцарських спецслужб про державну безпеку йдеться про те, що війна в Україні, найімовірніше, не закінчиться у 2023-му - вона буде затяжним конфліктом. У документі сказано, що існування нашої країни зараз, як і раніше, "залежить від підтримки Заходу". 

Тож спецслужби вважають, що з часом Захід буде посилювати тиск на Україну, аби Київ таки погодився на переговори про мир з Москвою. 

"Військові невдачі РФ в Україні не відволікатимуть російське керівництво від його мети, - сказано також у звіті. - Москва готується продовжувати вести війну проти Заходу довгий час". 

Там погоджуються з тим, що війна завдасть РФ масштабних збитків. Проте зараз стабільності режиму Владіміра Путіна досі ніщо не загрожує. 

Читайте також: Ми не забезпечуємо українців усім необхідним для перемоги в цій війні, але ми просимо Україну вести цю війну так, щоб ми самі її не вели – Баффет

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський припустив сценарій осінніх операцій для сьогоднішнього контрнаступу, нагадавши, що тоді спершу усім здавалося, що просування проходить повільно, проте ЗСУ неочікувано пішли вперед в якийсь момент. Втім слід розуміти, що щільне замінування 200 тисяч квадратних кілометрів території та постійні артобстріли - те, що сповільнює роботу захисників.