UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відстрочка від мобілізації: які документи потрібно надати

Це залежить від підстав для відстрочки.

В Україні триває загальна мобілізація і оголошено воєнний стан. В цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Але навіть в цей час деякі чоловіки мають право на відстрочку від призову.

Читайте також: Загальна мобілізація: на який термін надається відстрочка батьку дитини з інвалідністю

Юристка Діана Скумадчук розповіла, які документи потрібні для оформлення відстрочки від мобілізації.

За її словами, у законы України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а саме у ст. 23 йдеться, що під час оголошення мобілізації не підлягають призову на військову службу такі категорії громадян:

Юристка зазначила, що вищеперерахований список не містить всіх юридичних підстав для надання відстрочки від мобілізації, оскільки вони час від часу можуть змінюватися. А тому завжди слід звертатися саме до ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» із врахуванням всіх останніх змін до вказаного закону.

Які документи необхідні для відстрочки від мобілізації

В залежності від наявної юридичної підстави, що дає право громадянину отримати відстрочку від мобілізації і буде різнитися конкретний перелік документів, що необхідно подавати.

Нагадаємо, за яких підстав відстрочку можуть отримати багатодітні батьки.  Але самого факту багатодітності недостатньо, адже наявність цієї підстави потрібно довести належним чином у ТЦК.