UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від війни в Україні залежить майбутнє Росії — ексдержсекретар США

Світ потребує такої архітектури безпеки, яка б унеможливила подібні конфлікти у майбутньому, наголосив він. 

Колишній державний секретар США Майкл Помпео заявив, що майбутнє Росії тепер повністю залежить від того, як закінчиться війна. 

"Це (майбутнє Росії, – ред.) залежить від перебігу війни. Але врешті-решт, вирішить те, як ми цього (завершення війни, – ред.) досягнемо", – сказав він під час інтерв'ю "Європейській правді".

Помпео наголосив, що коли війна в Україні закінчиться - потрібно буде створити таку архітектуру безпеки, аби подібне більше ніколи не повторилося. 

"І за правильного рішення росіяни дадуть лад у своїй країні. Я вважаю це абсолютно реальним", – сказав колишній очільник Держдепу США.

Читайте також: Що робити з Росією, аби вона розпалася?

Нагадаємо, 3 квітня колишній державний секретар США Майкл Помпео відвідав Київ. Під час спілкування з журналістами він заявив, що скептично налаштований щодо ролі ООН в майбутньому. За словами Помпео, Росія та Китай не повинні бути членами Радбезу, позаяк вони нехтують міжнародним правом. Також він вважає, що США недостатньо і повільно підтримують Україну. 

Politico наголошує, що поїздка в України є для політика можливістю продемонструвати своє ставлення до війни та відсторонити себе від тих, хто скептично висловлюється щодо можливостей Києва. Йдеться насамперед про експрезидента Дональда Трампа і губернатора Флориди Рона Десантіса - інших республіканців, які, як і Помпео, також претендують на те, щоб стати кандидатами в президенти США від "червоних" на наступних виборах.