UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Ви зайдете за 14 днів і не вийдете 14 років»: Міллі розповів про свою розмову з Герасімовим перед вторгненням в Україну

Американський генерал намагався переконати Москву, що вона помиляється, якщо думає, що українці не будуть оборонятися.

До початку російського вторгнення в Україну глава Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США кілька разів телефонував «своєму російському колезі» - генералу Валєрію Герасімову. Російський військовий намагався запевнити його, що армія РФ лише проводить навчання біля українських кордонів.

«Я говорив з ним, можливо, за два тижні до початку вторгнення. І я сказав: «Це жахлива стратегічна помилка. Вона ставить Європу під ризик. Це, вочевидь, буде мати трагічні наслідки для України. І це буде дуже кривавою справою для Росії. Ви робите неймовірну стратегічну помилку». Гадаю я ще сказав: «Ви зайдете за 14 днів і не вийдете 14 років. Мішки з тілами будуть текти в Москву весь цей час. Ці люди будуть відбиватися»», - пригадав Міллі.

Читайте також: Блінкен намагався випитати у Лаврова, навіщо Росії війна з Україною

Він також вказав на демографічну реальність сучасної України, в якій «кожен, кому 60 років або менше, знає лише свободу». І тому, на думку Міллі, таку країну не просто завоювати.

Раніше агенція Reuters повідомляла, що з початку війни Міллі двічі розмовляв з Гєрасімовим. Пентагон зберігає відкритими так звані канали "деконфлікту", які використовують у надзвичайних випадках.