UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великі можливості для ЗСУ: Україна та Швеція домовилися про співпрацю в оборонних закупівлях

Для України та Швеції відкриваються нові можливості.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна та Швеція підписали угоду про співпрацю у сфері оборонних закупівель. Про це він написав у Twitter.

Резніков опублікував фото з очільником МЗС Дмитром Кулебою та міністром оборони Швеції Полом Йонсоном під час підписання документу.

«Угода відкриває великі можливості як для наших Збройних Сил, так і для шведських компаній, таких як SAAB та інші», - додав Олексій Резніков.

Шведська аерокосмічна та оборонна компанія Saab спеціалізується на розробці та виробництві військових літаків Gripen. Також виробляє сухопутну військову техніку, ракетні системи, торпеди, підводні човни, радарні системи та іншу військову електроніку.

Читайте також: Шведські БМП Strf 90 вже прибули до України – Резніков

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі на саміті НАТО з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо сказав, що досягнуті "потужні" домовленості про посилення ЗСУ бронетехнікою.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що літаки F-16 з’являться в українському авіапросторі на початку 2024 року. Проте графік навчань та передачі може зсунутися через технічні та юридичні моменти.

Напередодні у Вільнюсі була підписана угода між Міністерствами оборони України та Франції. Вона передбачає збільшення військової допомоги Україні на 170 млн євро.