UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вашингтон продовжує співпрацювати з українським урядом щодо плану перемоги — Міллер

Та він не уточнив свою попередню заяву про "продуктивні кроки" у цьому документі. 

Вашингтон обговорює з Києвом план перемоги, який учора було представлено у ВРУ, а також працює над іншими заходами в контексті допомоги Україні, про що заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер. Та під час останнього брифінгу він не уточнив свою попередню заяву про "продуктивні кроки", які він вбачає у новопредставленій українській стратегії. 

"Я не збираюся вдаватися в різні деталі, окрім того, що скажу, що ми продовжуємо співпрацювати з урядом України щодо цього плану", — зауважив натомість Міллер. 

Він також наголосив, що президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден під час учорашньої телефонної розмови обговорювали й цей план. 

"Ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою та забезпечити справедливий і міцний мир", — підсумував представник Держдепу. 

Читайте також: У світі реагують на представлений Зеленським план перемоги

Нагадаємо, план перемоги України передбачає: запрошення в НАТО до закінчення війни, зміцнення оборони завдяки операціям на нових ділянках та збиттю російської авіації, розміщення комплексу неядерного пакета стримування в нашій державі, посилення антиросійських санкцій та стратегічно-економічного потенціалу України й застосування в майбутньому досвіду Сил оборони для зміцнення оборонного потенціалу Заходу. Також цей документ має три таємні додатки до оборонного та економічного пунктів, які Київ представив лідерам США, Британії, Франції, Італії та Німеччини.