UA / RU
Підтримати ZN.ua

В перемогу України вірять понад 60% європейців — eupinions

Найбільше в цьому впевнені у Польщі. 

В те, що війна РФ проти України закінчиться на користь нашої держави, вірить 61% європейців. Про це свідчать результати останнього опитування eupinions. 

Найбільше в нашій перемозі впевнені поляки - 81% громадян. Що стосується скептиків, то таких багато в Італії, проте навіть там 51% респондентів запевнили, що вірять саме в нашу перемогу.  А у ФРН таких 55%. 

Ба більше, 68% опитаних вважають, що вторгнення РФ в Україну є нападом на саму Європу. 

Також більшість опитаних переконані, що наша країна зараз захищає цінності, які сповідують усі члени ЄС. Частка тих, хто погоджується з цим твердженням, у кожній країні-члені ЄС коливається. Приміром, у Німеччині та Італії таких 59% - це найменше, а в Польщі 72%.

Це опитування провели в грудні минулого року. В ньому взяли учать майже 13 300 громадян ЄС у Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі та Іспанії.

Читайте також: Російська еліта не вірить в перемогу у війні — Reuters

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що українська держава проводить підготовчі дії з питань оборони й економіки, орієнтовані на весну поточного року. Ці заходи покликані забезпечити, щоб уже навесні громадяни справді відчули наближення перемоги в протистоянні російському вторгненню