UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ООН порахували, скільки місяців діти в прифронтових регіонах провели в укриттях

Діти перебували у бомбосховищах до 5 тисяч годин.

Представництво ООН в Україні порахувало, що діти з прифронтових територій провели в бомбосховищах 4-7 місяців протягом двох років повномасштабної війни. Про це інформує Мінреінтеграції.

За даними ООН, у навчальному році 2023/24 понад мільйон дітей не мали змоги фізично відвідувати навчання в школі. Водночас понад 2,5 млн дітей та вчителів отримали освітні послуги завдяки допомозі ООН, мається на увазі забезпечення гаджетами для проведення онлайн-уроків.

Первинну медичну допомогу в 2023 році отримали 5,1 млн дітей і матерів.

Читайте також: Українські діти повертаються з Росії або Європи одразу у сім'ї. Охочих їх прийняти є багато — Лубінець

В ООН повідомили про те, що з 24 лютого 2022 року через військові дії загинули 600 дітей і понад 1420 дістали поранення. Крім того, діти страждають від стресу через вимушене переміщення, можлиу розлуку з сім'єю. Психологічних травм та стресу зазнають діти через ризики, пов'язані з торгівлею людьми, експлуатацією та насильством.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, як отримати статус дитини, яка постраждала від війни. Якими зростають підлітки в Україні? Тривожнішими, ніж їхні однолітки в інших країнах? Чи, може, стійкішими та сміливішими? Читайте про це докладніше у статті Ірини Скосар "Війна і дорослі діти..."