UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд схвалив механізм обов’язкової евакуації дітей із зон бойових дій

Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається.

Кабінет міністрів України у вівторок, 7 березня, схвалив механізм примусової евакуації дітей із зони ведення бойових дій, інформує пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається.

У міністерстві наголосили, що нині під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.

Читайте також: В Мінреінтеграції розповіли, скільки людей виїхали з Донеччини в межах обов’язкової евакуації  

Нагадаємо, 15 лютого низка громадянських організацій із захисту прав дітей звернулись до керівництва України з закликом не розлучати дітей із зон бойових дій із їхніми сім’ями. Натомість активісти пропонують створювати умови для евакуації всієї родини.