UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці повинні мати право бити по будь-яким обʼєктах Росії, окрім ядерних — ексголова Центрального командування США

На його думку, Сполучені Штати мають бути гнучкішими у цьому питанні.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Ексголова Центрального командування США Френк МакКензі заявив, що українські війська повинні мати право завдавати ударів по будь-якій частині Росії, окрім ядерних обʼєктів. У інтервʼю «Голосу Америки» він додав, що не варто встановлювати обмеження для Сил оборони щодо відстані, на яку можна бити по РФ.

МакКензі підкреслив, що США має надати Україні певну гнучкість щодо ударів по РФ та не дати росіянам створити «захищену зону». На його думку, обмеження щодо застосування американської зброї суттєво зашкодило здатності України відповісти на наступ Росії на Харківщині.

Читайте також: У Держдепі США не вважають ескалацією дозвіл Україні бити по території РФ

«Це [постачання винищувачів F-16] може мати суттєвий вплив, особливо якщо ви дозволите удари по території Росії. Ймовірно, це дозволить вражати російські повітряні судна, які скидають керовані авіабомби та інше вглиб України», - прокоментував МакКензі потребу Сил оборони у сучасних літаках.

Нагадаємо, Politico повідомляло про дозвіл Байдена завдавати ударів по території Росії зброєю американського виробництва. Проте цей дозвіл стосується лише території біля Харківської області, де РФ розпочала наступ 10 травня.

Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес заявляв, що заборона для України бити по військових об'єктах на території РФ суперечить меті української перемоги.