UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські бійці просунулися в районі Вугледара до 1 км

Захисники покращують тактичне положення на цій ділянці фронту.

Українські військові продовжують оборонну операція в районі міста Вугледар Донецької області та змогли посунути російських окупантів на відстань до одного кілометра, повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень у Facebook.

"У рамках оборонної операції в районі міста Вугледар тривають заходи покращення тактичного положення. Так, наші підрозділи і війська тут просунулися у бік противника до 1 км", – сказав він у відповідному відео.

Шершень зазначив, що загалом на таврійському напрямку наші воїни також утримують та не втрачають зайняті рубежі й позиції. Вони рухаються вперед попри жорсткі бої, авіаційну та артилерійську перевагу армії РФ та спротив.

Читайте також: Контрнаступ України: головні бої попереду, Київ задіяв лише невелику частину сил — Reuters

Днем раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що наші сили на різних ділянках бахмутського напрямку пройшли вперед від 200-500 метрів, а на запорізькому напрямку – від 300-350 метрів. За її словами, український контрнаступ триває і наразі йдуть жорстокі двобої на деяких ділянках фронту. Протягом минулого тижня захисники звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях.