UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська економіка пристосовується до умов війни не завдяки, а всупереч діям влади

Вона майже повністю залежить від зовнішнього фінансування.

Економіка України пристосовується до умов війни не завдяки, а всупереч діям виконавчої влади. Сам процес повністю залежить від зовнішнього фінансування. Про це пише Дмитро Менделєв у статті "Економіка України: Уряд в "екзилі"?".

"Українська економіка, хоч як це парадоксально, справді пристосовується до умов війни. Ні, аж ніяк не стрімко. Практично в повній залежності від зовнішнього фінансування, автономного існування від уряду, на основі саморегулювання та самоврядування. Мало того, перехід економіки на роботу у воєнний час відбувається абсолютно без втручання уряду, а здебільшого взагалі всупереч діям виконавчої влади, яка лише постфактум реагує на економічні проблеми воєнного стану”, - пише Менделєєв.

Читайте також: Мінстратегпром дискредитував створення реєстру виконавців державних контрактів

Автор констатує, що урядова гілка влади "не знайшла себе" ні після анексії Криму та окупації частини Донецької та Луганської областей у 2014 році, ні в жовтні 2021-го, коли розвідки країн-партнерів інформували українську владу про заплановане широкомасштабне вторгнення з боку РФ, ні після розв'язання агресії та окупації частини наших територій.

Більше про роботу та проблеми української економіки в умовах повномасштабної війни з Росією читайте у статті Дмитра Менделєва - "Економіка України: Уряд в "екзилі"?".