UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україні можуть дозволити удари по РФ за допомогою Storm Shadow з американськими навігаційними даними: у Bloomberg пояснили, що це означає

Тим часом Київ наполягає на більш потужній західній зброї для ударів по військових об’єктах країни-агресора. 

Уряди США та Британії зараз ведуть перемовини щодо того, аби на крилатих ракетах Storm Shadow, якими ЗСУ, ймовірно, дозволять завдавати ударів по території Росії, були американські навігаційні дані, інформує Bloomberg. Це питання держсекретар США Ентоні Блінкен вже обговорював під час офіційних перемовин у Лондоні та Києві. 

Навігаційні дані США повинні допомогти британським КР детально і з високою точністю складати карту місцевості. 

"Поки Київ наполягає на більш потужній західній зброї для ударів по військових об’єктах на території Росії, офіційні особи говорили про те, чи може Білий дім надати Україні дозвіл на використання британських ракет Storm Shadow у транскордонних атаках", — цитує ЗМІ слова своїх співрозмовників. 

Читайте також: Міністр Леммі після першого візиту до Києва: Тут панує бліц-дух і відчутні національні зусилля. Українцям потрібно дати все перед ключовою зимою

Нагадаємо, за даними The Times, США дозволять ЗСУ далекобійні удари по території Росії, але лише за допомогою британських ракет Storm Shadow і французьких Scalp, адже у Лондоні та Парижі підтримують такий крок. Проте на застосування американських ATACMS заборона збережеться, оскільки у Вашингтоні все ще бояться ескалації. Це питання американський лідер Джо Байден та британський прем'єр Кір Стармер обговорюватимуть сьогодні у Нью-Йорку.

Про те, чому союзники не дозволяють Україні бити по Росії далекобійною зброєю та коли США все ж таки ухвалять необхідне для Києва рішення, розповідає Володимир Кравченко у статті "Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії".