UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна почне контрнаступ проти російських військ, коли буде готова — Данілов

Секретар РНБО додав, що про плани України знає обмежена кількість людей.

Україна почне контрнаступ проти російських військ, коли буде готова, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Associated Press, додавши, що це лише питання часу, коли країна досягне необхідного рівня військової готовності для цього.

Данілов розповів, що союзники України допомагають уряду досягти рівня технічного оснащення, необхідного для атаки, доставляючи важку бронетехніку та боєприпаси. Посадовець відмовився коментувати поточні запаси зброї в України, зазначивши лише, що «їх вистачить, щоб приборкати Росію».

Однак він також висловив розчарування тим, що іноді офіційні особи з країн-союзників «обіцяють одне, а роблять зовсім інше».

Говорячи про великий витік розвідданих США, Данілов повторив тези інших українських лідерів, які вважають, що він не несе серйозної шкоди майбутнім наступам. Секретар РНБО наголосив, що Україна ні з ким не ділиться дуже конфіденційною інформацією.

«Якщо хтось думає, що ми комусь звітуємо, то він глибоко помиляється», — сказав він. 

За його словами, такі чутливі безпекові питання вирішуються на закритих зустрічах з президентом України Володимиром Зеленським і тільки там буде вирішуватися, коли, в якому напрямку, якими темпами Сили оборони звільнятимуть територію України.

Читайте також: WP: Витік документів США розповідає три головні і страшні історії про війну в Україні

Данілов заявляв, що Росія може використати «злив» даних американської розвідки у своїх цілях, розповсюджуючи ІПСО та фейки.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов також раніше заявив, що витік секретних документів Пентагону не несе жодної загрози погіршення відносин нашої держави зі Сполученими Штатами Америки.