UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна перехоплює ініціативу на полі бою, але для нарощення потенціалу потрібна далекобійна високоточна зброя – Міноборони

У Міноборони також згадали і про літаки, які необхідні Україні.

Україна перехоплює ініціативу на полі бою та змушує російських загарбників захищатися, заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов. Однак, за його словами, для нарощення потенціалу Україні необхідна далекобійна високоточна зброя дальністю до 200 км.

«Всі наші військові плани реалізуються відповідно до оцінок. Головне в сучасній війні – це володіння обстановкою, щоб знати положення противника, а також мати можливості завдавати високоточних ударів на далекі відстані. Тобто мати зброю, яка здатна уражати противника на дальності до 200 км», – процитували Гаврилова у пресслужбі Міноборони.

Заступник голови оборонного відомства додав, що зараз Українська держава перебуває на шляху до отримання літаків, які оборонятимуть наше небо від російських ракет.

«Пройшов понад рік війни і ми впевнені, що переможемо російських загарбників, разом з нашими партнерами, які забезпечують нас усім необхідним», – підсумував Володимир Гаврилов.

Читайте також: Необхідно поставити Україні ракети великої дальності та сучасну авіацію – депутат Бундестагу

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що початок підготовки українських пілотів на винищувачах F-16 відкриває можливість для розгляду рішення про початок постачання літаків для України – коли пілоти будуть для цього готовими.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, F-16 наша країна готова буде розмістити у себе восени або взимку, оскільки триває підготовка. 

Видання The Economist раніше зазначило, що політичне значення про постачання винищувачів буде важливішим, ніж самі літаки.