UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає підтримку Словаччини при відвоюванні своїх територій – прем’єр Геґер

"Україна заслуговує на те, щоб бути вільною демократичною державою".

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер, який прибув до України разом з очільнками уряду Словенії та Хорватії, заявив, що країна допомагатиме нашій державі на шляху до європейського майбутнього. Про це повідомляє Укрінформ.

Під час виступу в Бучі на Київщині в межах урочистостей з нагоди відзначення звільнення міста від російських загарбників, словацький прем’єр зазначив, що президент, уряд і громадяни України продемонстрували, якими сміливими мають бути люди у 21-му столітті, виборюючи такі цінності, як свобода, людські права і демократія.

"Україна заслуговує на те, щоб бути вільною демократичною державою. Саме тому ви користуватиметеся нашою повною підтримкою. Я хотів би заявити тут, що Україна належить до Європи, Україна - це Європа, і Україна має бути державою-членом Європейського Союзу. Ми допомагатимемо вам якомога більше, щоб ви якомога швидше приєдналися до ЄС. Ви отримаєте нашу підтримку при відвоюванні ваших територій і вашої свободи, бо ви цього заслуговуєте", – додав Геґер.

Читайте також: Зеленський у Бучі: Росія вбиває гідність людей, аби прирівняти їх до нуля і перетворити в пил під ногами

Нагадаємо, Президентка Молдови Мая Санду, яка прибула в Україну, під час візиту до Бучі закликала лідерів демократичних держав до правосуддя над російськими військовими злочинцями за їхні дії на українській території.