UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розповіли про складнощі ведення контрнаступу на півдні

Щільність інженерних загороджень достатньо велика.

Командувач Силами підтримки ЗСУ бригадний генерал Дмитро Герега зазначив, що на південному напрямку складність ведення ЗСУ контрнаступу полягає в тому, що російські війська влаштували на окупованих територіях багатоешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з декількох смуг протяжністю від 10 до 40 км кожна, їх щільність достатньо велика, інформує Military Media Center.

За його словами, такі смуги загороджень включають невибухові загородження у вигляді протитанкових ровів, бетонні піраміди (так звані "зуби дракона"), дротові перешкоди, протитанкові їжаки, протитанкові мінні поля.

Читайте також: У Пентагоні не бачать своєї провини у сповільненні контрнаступу ЗСУ

"Для подолання таких загороджень необхідні значна кількість інженерно-саперних підрозділів, особовий склад яких повинен бути спроможний пророблювати проходи в мінно-вибухових загородженнях противника як вручну, так і за допомогою спеціальної інженерної техніки, наявність якої на таку кількість загороджень недостатня", - наголосив Герега.

Для подолання  мінно-вибухових загороджень сформовано п'ять інженерно-саперних батальйонів.

Командувач також розповів, що інженерні підрозділи отримали від країн-партнерівдо 100 одиниць спеціальної техніки, яка необхідна для пророблення проходів у вибухових та невибухових загородженнях. Нині  здійснюється підготовка екіпажів  за кордоном.

Представник ГУР МО Вадим Скібіцький заявив, що в контрнаступі ЗСУ головне не швидкість, а несподіваність та точність удару.