UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розказали та показали, як одеські морпіхи звільняли Сторожове на Донеччині

Село перебувало в окупації з березня 2022-го. 

У Військово-морських силах розповідають, що під час звільнення села Сторожове у Донецькій області, українські морпіхи знищили близько 50 російських окупантів. Ще чотирьох захисники взяли в полон. Про це пише пресслужба ВМС на своєму Tg-каналі, опублікувавши також відео 35 ОБрМП ім. контрадмірала Михайла Остроградського, яка працювала на цій ділянці фронту.

"У результаті стабілізаційних дій в населеному пункті було знищено біля півсотні рашистів, чотирьох взято в полон. Сьогодні державний прапор знову майорить над Сторожовим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю", – сказано у повідомленні. 

Читайте також: Просування під Бахмутом та успіхи в Донецькій та Запорізькій областях: що відомо про (не)контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 10 червня підтвердив початок контрнаступу ЗСУ. Втім Київ і далі дотримується режиму тиші, тож офіційних коментарів про роботу наших військових вкрай мало. 

Проте станом на 12 червня вже підтверджено звільнення захисниками низки населених пунктів на сході. Йдеться про Благодатне, Макарівку, Сторожове та Нескучне у Донецькій області. Західні експерти також повідомляють про успіхи захисників на запорізькому напрямку, але про ситуацію там офіційних повідомлень поки що немає.