UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Третій ОШБр прокоментували указ Путіна про збільшення чисельності армії РФ

Військовий заявив, що глава Кремля хоче "переломити" українських захисників кількістю окупантів.

Командир другого штурмового батальйону Третьої окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук в ефірі телемарафону прокоментував указ російського диктатора Владіміра Путіна про збільшення чисельності Збройних сил країни-агресора на 180 тисяч людей.

"Моральна стійкість, хоробрість та інші якості в збройних силах  в тій чи іншій армії можуть мати вирішальне значення, окрім тих випадків, коли кількість може бути досягнута до такої межі, що вона все одно буде переважати.... Але враховуючи їх мобілізаційний потенціал, судячи з їх стратегії, вони собі мету ставлять максимально досягти кількісного потенціалу для того, щоб нас переломити", - наголошує військовий.

Читайте також: Я не бачу покращення відносин з путінською Росією в найближчому майбутньому – Боррель

Кухарчук заявив, що росіяни постійно поповнюють свій особовий склад. Він повідомив, що наша країна, яка має менший мобілізаційний ресурс, може протистояти військам РФ за допомогою технологізації.

Керівник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що російська влада хоче завершити війну проти України своєю перемогою до кінця 2025-початку 2026 року. Це пов'язано з тим, що росіяни прогнозують, що з літа наступного року в них почнуться серйозні проблеми в економіці та з мобілізацією.