UA / RU
Підтримати ZN.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі лунали вибухи, частина міста без світла – міськрада

Російські ЗМІ стверджують, що все збили.

Незадовго до опівночі у тимчасово окупованому Росією Маріуполі пролунали вибухи. 

Як повідомили в українській міській раді Маріуполя, є інформація про декілька "прильотів" –  між кварталом "Нєвський" та Агробазою в напрямку Мангушу.  

"Щонайменше два між “Невським” та Агробазою в напрямку Мангушу. Судячи за все, “все збили” чергові системи ППО. З характеру атаки - спочатку було викрито базування ППО, а потім самі системи ППО приймали подарунки", - йдеться у повідомленні.

Окрім того поперденьо надходить інформація про приліти чи падіння уламків в районі Білосарайської Коси та Мелекіного Маріупольського району.

Читайте також: У Міноборони РФ заявили про десятки збитих дронів, але промовчали про «прильоти»

Водночас, проросійські канали традиційно повідомляють про те, що ППО збила усі цілі. Натомість очевидці у соцмережах публікують фото великого пожару зі сторони Мелекіного, який розпочався під час обстрілу. Також в частині міста різко зникло  електропостачання.

Нещодавно представники партизанського руху "АТЕШ" підпалили релейну шафу на залізниці, яка сполучала російський Ростов-на-Дону із тимчасово окупованим Маріуполем у Донецькій області.

Наприкінці червня повідомлялося, що росіяни збудували нафтобазу для забезпечення потреб своєї армії в окупованому ще з 2014 року селищі Сєдове Донецької області на побережжі Азовського моря, а також пробують налагодити постачання нафти через порт захопленого Маріуполя