UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагону немає підтверджень того, що КНДР відправила своїх інструкторів допомагати росіянам

Там обіцяють слідкувати за ситуацією. 

Заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх заявила, що у Вашингтоні наразі не бачать підтвердження того, що Північна Корея відправляє своїх військових інструкторів на фронт в Україні чи у Росію. Під час останнього брифінгу вона пообіцяла, що США і далі будуть уважно стежити за ситуацією. 

"Я не маю нічого для вас з цього приводу. Ми, безумовно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні,— зауважила Сінгх, — надаючи їй різну військову підтримку, але я не маю жодної інформації про конкретні війська, які зараз направляються в Росію". 

Читайте також: КНДР заявила, що випробувала балістичну ракету, здатну нести надвелику боєголовку

Нагадаємо, в ISW вважають, що Північна Корея у липні планує відправити свої інженерні війська на тимчасово окуповані території України, зокрема для "відновлювальних робіт" у Донецькій області. Такий крок, вочевидь, передбачає підписаний нещодавно договір про стратегічне партнерство між Москвою та Пхеньяном. 

Про те, чи надасть Південна Корея смертельну зброю Україні на тлі посилення співпраці РФ та КНДР, читайте у статті Наталії Бутирської на ZN.UA.