UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні не бачать ознак «відхилень» у використанні ЗСУ американської зброї

Проте зазначають, що Росія продовжує поширювати про це дезінформацію

У Міністерстві оборони США заявляють, що не бачать порушень з боку України щодо використання американської зброї. Пентагон продовжує відстежувати сучасне озброєння, щоб запобігти несанкціонованому розповсюдженню зброї, але не фіксував порушень. 

«Наразі в нас немає доказів незаконного відхилення у використанні наданих США сучасних звичайних видів зброї, хоча Росія продовжує поширювати дезінформацію про це», – заявила на слуханнях у Конгресі заступниця помічника міністра оборони у справах Росії, України та Євразії Лора Купер, передає «Голос Америки».

Читайте також: Бухгалтерська помилка США дасть Україні можливість отримати більше зброї

За її словами, допомогу Україні надають не лише США, а також більше 50 союзників та партнерів. 

«Більше половини всіх танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти, артилерійських систем і безпілотних авіаційних систем, а також близько половини ракет Stinger і Javelin, наданих Україні, надходять від союзників і партнерів не зі Сполучених Штатів», – сказала Купер.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Пентагон продовжує вдосконалювати свої можливості щодо відстеження кінцевого використання американської зброї, переданої ЗСУ. 

Читайте також: Росія в обхід санкцій купує снайперські набої американського виробництва - Politico

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що Україна не атакує пункти дислокації оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» на території Росії західною зброєю, оскільки пообіцяла партнерам не використовувати для цього надане західне озброєння.

Раніше у Білому домі заявляли, що не заохочують Київ бити по цілях всередині Росії, але що робити з обладнанням, яке тепер перебуває у власності України – вирішують українці, сказав координатор Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі. 

П’ятого червня прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що його країна проводить розслідування через інформацію видання The Washington Post, яке зазначало, що під час рейдів у Бєлгородській облас