UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Молдові знайшли уламки ракети біля кордону з Україною

Уламки виявили мешканці прикордонного села.

На півночі Молдови сьогодні вранці неподалік від кордону з Україною знайшли уламки снаряда. Про це повідомила прикордонна поліція Молдови.

Читайте також: Молдова очищає інформаційний простір від присутності РФ: заблоковано ще п'ять сайтів

Зазначається, що зранку 16 жовтня місцевих жителів виявили кілька металевих предметів. Місцеве видання NewsMaker пише, що виявлено уламки ракети.

Уламки виявили біля села Ленківці Окницького району на відстані чотири кілометри від кордону з Україною.

На місці працюють вибухотехніки та правоохоронці.

Видання NewsMaker нагадує, що після російського повномасштабного вторгнення в Україну на території Молдови кілька разів знаходили уламки ракет і безпілотників.

Нагадаємо, СБУ спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою затримала у Молдові кремлівського ідеолога російської війни в Україні, громадянина України Дмитра Чистіліна, який з 2016 року публікував серію «аналітичних матеріалів» про виправданість російського вторгнення в Україну та необхідність «інтеграцію» тимчасово окупованих районів до складу РФ. Чистиліна затримали, коли він намагався повернутися до Москви з одного із організованих Росією у Європі «форумів», де пропагандист поширював кремлівські наративи, сподіваючись зменшити підтримку України з боку західних партнерів.