UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони Польщі вважають, що Путін не ризикне атакувати територію НАТО

У відомстві додали, що країни Заходу мають зробити все можливе, щоб не дати перемогти кремлівському диктатору.

Державний секретар Міністерства оборони Польщі Павел Залевський висловив сумніви у тому, що російський президент Владімір Путін може віддати наказ атакувати територію Північноатлантичного альянсу. Повідомляє Еспресо.

"Путін у свій спосіб є раціональним політиком, він допускається помилок. Такою помилкою була атака на Україну, ця помилка стала можливою через хибні дані, які він отримав. На жаль, так буває, що диктатори, а Путін ним є, отримують хибні дані від своїх людей і не мають можливості перевірки цих даних, бо створили таку систему. Але він не є божевільним і не ризикне атакувати територію НАТО, територію країн Балтії, особливо беручи до уваги, що військова присутність НАТО на східному фланзі росте і буде посилюватися. Вона не посилюється в такий провокативний спосіб, тут не йдеться про те, щоб Путін  або хтось з його придворних, мав аргументи для тези, що НАТО хоче атакувати", – зазначив Залевський.

За його словами, країни Заходу мають зробити все можливе, щоб не дати перемогти Путіну

"НАТО показує, що буде обороняти кожний клаптик землі країни, яка належить до НАТО і тут нема жодних сумнівів, ніхто не може мати сумнівів. У цьому полягає вся логіка цього союзу і тих зобов'язань. Тож атака Росії на країни НАТО є неможливою. Натомість ми мусимо зробити все, щоб Росія не виграла війну проти України, а Україна захистилася і могла бути частиною Заходу, бо цього хочуть українці й це є частиною української ідентичності. Це не можна перемогти й Путін цього не переможе", – резюмував він.

Читайте також: Путін заявив, що «Росія не планує нападати на НАТО»

Раніше глава польського агентства національної безпеки Яцек Сівера заявляв, що країни східного флангу НАТО мають лише три роки, щоб підготуватися до потенційного нападу Росії.

У своїй доповіді один з провідних німецьких аналітичних центрів стверджує, що військовий альянс мусить бути готовий відбити російський наступ упродовж шести-десяти років.