UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі відреагували на інформацію про удари Росії по Україні ракетами з КНДР

Прессекретар Путіна Пєсков заявив: «Без коментарів»

У Кремлі відмовляються коментувати інформацію про використання російською армією для обстрілів України балістичних ракет з Північної Кореї, про що заявили у Білому домі 4 січня – після чергового масованого удару Росії по українській території. 

«Без коментарів», – заявив прессекретар Кремля Дмітрій Пєсков 9 січня, відповідаючи на запитання журналістів про використання Росією ракет з КНДР, але при цьому він заявив, що Україна неодноразово завдавала ударів, використовуючи ракети, вироблені «Німеччиною, Францією, Італією, США та іншими країнами», передає Reuters.

Читайте також: Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко раніше заявив, що практично усі типи балістичних ракет КНДР створені на основі китайських, російських та радянських зразків, й дуже схожі за своїми характеристиками. Він вважає, що росіяни використали проти України ракету KN-23 (Hwasong-11ga). Пізніше Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих заявив, що у них є підтвердження запусків росіянами ракет KN-23 щонайменше двічі. 

Про те, які у КНДР є балістичні ракети – читайте у нашому матеріалі про їх види, характеристики та особливості. 

Читайте також: У Китаї відреагували на інформацію про передачу Росії балістичних ракет з КНДР

Від початку війни в Україні Москва і Пхеньян зблизилися, хоча й заперечують укладення будь-яких угод про постачання зброї. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин зустрівся з президентом Владіміром Путіним на Далекому Сході Росії у вересні 2023 року, а російські високопосадовці після цього здійснили кілька візитів до Пхеньяна. 

У листопаді у Білому домі заявили, що Іран розглядає можливість надання Росії балістичних ракет для використання у війні проти України. Йшлося про Fateh-110 і Zolfaghar, які мають радіус дії 300 і 700 кілометрів відповідно.