UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київській області оголосили повітряну тривогу - столичному регіону загрожували "шахеди"

Через пуск крилатих ракет тривогу оголосили й у самій столиці.

Сьогодні, 14 червня, о 1.05 у Київській області оголосили повітряну тривогу. На сам Київ вона наразі не поширюється. Столичному регіону загрожують "шахеди".

"На Київщині тривога. Повітряний простір чистий, оголошена через шахед на Черкащині" - пояснив ситуацію о 1.09 моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар".

У цей же час повітряну тривогу у південних та північних регіонах України розпочали скасовувати.

Атака дронів на українські регіони розпочалася вчора, 13 червня, близько 22.45. Ударні безпілотники заходили на територію України зі сходу та з півдня.

"Шахеди на Вінниччині підлітають до західних регіонів! - повідомив о 1.18 паблік "Чому тривога | Радар". Повітряну тривогу оголосили у Хмельницькій та Чернівецькій областях.

"Два "шахеди" з Черкащини заходять в Білоцерківський район Київщини ( курс Тетіїв / Стадниця )", - повідомив о 1.34 паблік "Київ ІНФО | Новини Україна".

Читайте також: Росіяни запустили по Києву декілька хвиль ракет і "шахедів": ППО знищила усі цілі

О 1.45 Повітряні Сили оновили інформацію по "шахедах":

- група шахедів на Вінниччині та Хмельниччині. Курс - північно західний в напрямку Вінниці.
- група шахедів на Черкащині. Курс - північно західний в напрямку Київщини.

"Три "шахеди" з Черкаської області, летять транзитом через Київську курсом західним та північно-західним", - повідомив о 1.55 паблік "Николаевский Ванёк".

О 3.00 повітряну тривогу оглосили у Києві.

"УВАГА! У Києві оголошена повітряна тривога! Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту!" - закликала Київська міська державна адміністрація. 

"Увага! Ракетна небезпека для північного заходу!", - повідомили о 3.20 Повітряні Сили.

Раніше, наприкінці минулої доби, 13 червня, повідомлялося про зліт чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту22 М3. Згодом виявилося, що виліт ракетоносіїв був, ймовірно, тренувальним.