UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ISW натякнули на перспективність ударів ЗСУ по об'єктах у Росії

Кампанія атак по тилу ворога спрямована на деградацію галузей, які підтримують військові зусилля та потенціал окупаційних сил. 

В Інституті вивчення війни США розповіли, що у ЗСУ є можливість асиметрично відповісти на наступальні дії російських окупантів, б'ючи по території країни-агресора зброєю власного виробництва. Такого висновку аналітики дійшли після заяви очільника ГУР МО Кирила Буданова, який нещодавно анонсував удари по об'єктах окупантів у їх країні. 

У ISW вважають, що такі анонси — компонент кампанії України, спрямованої на деградацію галузей, які підтримують військові зусилля та потенціал окупаційних сил з тилу. 

"Нещодавні українські удари, що були спрямовані на російську військову інфраструктуру в Росії, загрожували російській нафтопереробці й експорту, а також посилили тиск на російську парасольку протиповітряної оборони, — нагадують в ISW. — Атаки продемонстрували, що Україна може досягти деяких асиметричних наслідків за допомогою ударів обмеженою кількістю зброї переважно внутрішнього виробництва". 

Читайте також: У Держдумі пропонують боротися з ударами по російських об'єктах взяттям Києва

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на прохання західних партнерів до України не бити по російських НПЗ, зауваживши, що не бачить в цьому випадку проблем для світового енергетичного ринку. Ба більше, якби в України були додаткові батарей ЗРК Patriot, тоді можна було б говорити про припинення цих атак, але зараз нашій країні й досі бракує цих систем, тож "кожен виживає як може"