UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі спалили автівку голови патронатної служби 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр»

Поліція відкрила справу про підпал, проте винуватців поки не знайшли

У Дніпрі в ніч на 8 березня невідомі спалили машину голови патронатної служби 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Аліни Карнаухової.

Як повідомила пресофіцерка  93 ОМБр Ірина Рибакова у коментарі Громадське, Аліна Карнаухова зараз перебуває у Дніпрі з відрядженням — налагоджує роботу інформаційно-рекрутингового центру бригади, який, зокрема, "покликаний допомагати пораненим воїнам, родинам загиблих і зниклих безвісти".

Читайте також: Вербують підлітків: на Харківщині зафіксували 40 випадків підпалу військових авто на замовлення росіян

Центр відкрили 5 вересня, а вже вночі 8 вересня невідомі підпалили автомобіль військовослужбовиці, який підрозділ використовував для бойових завдань у Донецькій області.

"Спальник Дніпра. Глибокий тил… Саме тут, в тилу, де військові мали б почуватися спокійно та мати час на відпочинок від постійної напруги та небезпеки, ми отримуємо ніж у спину", — зазначила Карнаухова.

Правоохоронці почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Максимальне покарання — до восьми років за ґратами.

Речниця бригади також додала, що це вже не перший випадок підпалу авто військовослужбовців 93 ОМБр. Відомо також про підпал у Новомосковську Дніпропетровської області. Тоді знищили Mitsubishi Pajero Sport, який для військового купили друзі, й одночасно підпалили авто Військової служби правопорядку біля будинку неподалік.

Поліція відкрила справу про підпал, однак винуватців досі не знайшли.

Читайте також: Диверсії з підпалами авто українських військових робота російського ГРУ — ЦПД

У Центрі протидії дезінформації зробили заяву щодо підпалу автомобілів українських військових. Там заявили, що це робота російської розвідки.

Зазначається, що для підпалів та інших диверсій російське ГРУ вербує українців у тилу. Їм пропонують гроші.

"Головна логіка дій РФ зараз — вони не можуть перемогти на фронті, тому намагаються створити напругу в тилу", - сказав керівник ЦПД Андрій Коваленко.