UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Defence Express прокоментували ситуацію у Курській області: якщо це легально, то угруповання ЗСУ повинно бути значним

Там додали, що зараз, окрім покровського та торецького напрямків, окупанти ніде не проводять активні наступальні дії. Це на руку ЗСУ. 

Росіяни поки що сконцентрували основні свої сили на торецькому та покровському напрямках, тож ЗСУ виконують там стратегічне завдання. Що стосується інших ділянок фронту, які вважалися загрозливими, як от Харківська та Запорізька області, то зараз там активних наступальних дій противника не зафіксовано, прокоментував ситуацію під час телемарафону військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

"Плани росіян вийти до Харкова на відстань артилерійського пострілу лягли дуже глибоко. Анонсований росіянами наступ на Пологи Запорізької області також не відбувся. Не кажучи вже про моменти, які очікувалися на Херсонщині, — проаналізував ситуацію Киричевський. — То ж те, що росіяни скуті там, деяку стратегічну роль виконує".

Для ЗСУ це дає змогу зміцнити свій потенціал. Йдеться і про спроможності в повітрі, і про далекобійність ударів, і про асиметричні військові операції. 

Він також прокоментував події у Курській області, наголосивши, що прорив там потрібно розширювати, аби відтягти російські сили з торецького та покровського напрямків. 

"Якщо говорити про співвідношення сил та засобів, то навіть на покровському напрямку наступає угруповування кількох десятків тисяч. І якщо побудувати гіпотезу, що на Курщині Сили оборони легально наступають з метою відтягнути російські штики з інших напрямків, то там має бути значне угруповування (наших — ред.) військ", — пояснив експерт. 

Читайте також: На покровському напрямку українським підрозділам загрожує оточення – ISW: карта

Нагадаємо, 6 серпня місцева влада Курської області та низка російських військових блогерів повідомили про активні бойові дії на території Суджанського та Коренєвського районів у прикордонні з Україною. Але ці заяви суперечать офіційним повідомленням Міноборони РФ та ФСБ, які стверджують, що російські сили успішно відбили всі рейди. У ЗСУ ситуацію не коментують