UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це те саме, що робив Гітлер» – Зеленський прокоментував ультиматум Путіна щодо переговорів

Президент України заявив у кулуарах саміту G7, що Путіну не можна довіряти

Президент України Володимир Зеленський відреагував на озвучені російським диктатором Владіміром Путіним ультимативні умови для нібито негайного початку переговорів з Україною. Зеленський назвав заяви Путіна «ультиматумом, якому не можна довіряти».

«Це ультимативні повідомлення, які нічим не відрізняються від повідомлень з минулого», – сказав Зеленський у коментарі італійському телеканалу SkyTG24 в кулуарах саміту G7, повідомляє Reuters. 

Читайте також: Китай проштовхує конкуруючий мирний план щодо України напередодні Глобального саміту – Reuters

Зеленський провів паралель між Путіним та німецьким диктатором Адольфом Гітлером перед початком Другої світової війни, заявивши, що Путін не припинить наступ, навіть якщо його вимоги про припинення вогню будуть виконані.

«Він не зупиниться. Це те саме, що робив Гітлер… Ось чому ми не повинні довіряти цим повідомленням», – сказав Зеленський.

Читайте також: Саміт миру відкриває двері для обмежених переговорів з Росією – Bloomberg отримав проєкт підсумкового документу

Нагадаємо, у своєму ультиматумі від 14 червня, російський диктатор заявив, що буде готовий «негайно розпочати переговори», якщо Україна відмовиться від вступу до НАТО та віддасть Росії Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонські області. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на цей ультиматум, заявивши, що «Путін намагається ввести в оману міжнародну спільноту», а надсилаючи цей сигнал в інформаційний простір напередодні Саміту миру в Швейцарії, Путін переслідує лише одну мету – «завадити участі лідерів і країн в цьому саміті».