UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тривоги через МіГ-31К можуть частіше тривати до трьох годин: Ігнат пояснив чому

Російські окупанти почали виконувати нові завдання в повітрі.

Повітряні тривоги, які оголошуються по всій території України після зльоту російського винищувача МіГ-31К, тепер можуть тривати в два рази довше, ніж раніше. Це пов’язано з новими завданнями, які стали виконувати війська РФ у повітрі, повідомив речник командування Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат у ефірі телемарафону.

Він розповів, що раніше ворожі пілоти відпрацьовували зліт і посадку таких літаків, це були переважно тренувальні польоти, тому небезпека в Україні зберігалася протягом близько 20 хвилин. 

Згодом росіяни стали тримати в повітрі МіГ-31К, поки не відпрацьовувалося все пальне. Через це тривоги могли тривати по приблизно півтори години. Після вичерпання палива винищувачі поверталися на базу.

Читайте також: Україна вперше збила російський "Кинджал": у Повітряних силах розповіли, як це було

"Зараз ворог вдався до інших завдань, які ставить перед собою. Це відпрацювання дозаправки в повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГа зростає фактично удвічі. Маємо зараз протяжність таких тривог більше двох з половиною годин”, – розповів Ігнат.

За його словами, можливий варіант тривалості тривоги до трьох годин у разі зльоту МіГ-31К. Хоча за цей період можуть злітати й інші винищувачі, що збільшить час загрози по всій території України.

Речник Повітряних сил ЗСУ закликав людей не ставитися легковажно до тривог, які оголошують через російські МіГ-31К, адже літаки можуть нести швидкісні ракети "Кинджал". Також варто зважати на інші загрози, які можуть бути в окремих областях одночасно з загрозою МіГ-31К.

Читайте також: WP: Україна збила російський «Кинжал» і це про дещо говорить

Раніше повідомлялося, що військові Росії задіяли для ударів "Кинджалами" по Україні ще один тип бойових літаків.