UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столтенберг назвав три способи, як НАТО може допомогти Україні з артилерійськими снарядами

Відповідь прозвучала на тлі ініціативи президента Чехії щодо 800 тисяч снарядів для ЗСУ за межами ЄС.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що члени Альянсу мають три способи, аби допомогти Україні з отриманням артилерійських боєприпасів, яких не вистачає в армії.

Про це він зазначив у інтерв’ю для «Суспільного». Зокрема союзники можуть вичерпувати свої запаси, імпортувати снаряди з інших країн, а потім передавати їх для потреб ЗСУ, а також нарощувати власне виробництво зброї.

Читайте також: Україна фактично воює зараз без артилерії — експерт

Зі слів Столтенберга, союзники з НАТО використовують усі три способи, щоб забезпечити «значну військову підтримку для України».

Також він прокоментував ініціативу чеського президента Петера Павела, який на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що його країна за межами Євросоюзу знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів калібру 155 мм і 122 мм, але потрібно фінансування, щоб доставити їх в Україну.

Генсек НАТО зазначив, що країни Альянсу купують снаряди у «близьких партнерів у Азії», щоб поповнити свої запаси, аби з них продовжувати допомагати Україні.

Читайте також: США не продумали технічне обслуговування зброї, яку передали в Україну − Bloomberg

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що дефіцит боєприпасів призвів до відступу Сил оборони з Авдіївки.