UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирський анонсував збільшення терміну базової підготовки військових

Проєкт має стартувати уже в жовтні.

В Збройних сила України планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проєкт планують розпочати у жовтні-листопаді цього року, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Він зазначив, що провів робочу нараду за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів щодо основ якісної підготовки, яка одним із головних чинників збереження життя.

«Ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому, максимальну увагу приділяємо залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу», - зазначив головком.

Він додав, що під час наради також обговорювали проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців та напрацювали шляхи їх вирішення.

«Продовжуємо роботу над підвищенням якості підготовки військовослужбовців у навчальних центрах», - зазначив Сирський.

Читайте також: Міноборони затвердило обсяги домедичної допомоги під час бойових дій: що це нам дає?

Влітку головнокомандувач  Олександр Сирський вніс зміни в курс підготовки військовослужбовців – тепер вони обов’язково вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права.

Про те, навіщо потрібно забезпечити дотримання норм міжнародного гуманітарного права в ЗСУ, як це робити та які є проблеми на сьогодні, в статті Гюндуза Мамедова "Нова "зброя" для української армії — юридична".