UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц пообіцяв підтримку у постачанні боєприпасів Україні

Канцлер виступає за досягнення спільної європейської ініціативи щодо закупівель боєприпасів. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін допоможе у постачанні боєприпасів Україні. Про це він сказав під час виступу у Бундестазі, повідомляє Spiegel.

Україні терміново потрібні боєприпаси. Шольц хоче досягти спільної європейської ініціативи щодо закупівель.

«Особливо важливо швидко забезпечити Україну необхідними боєприпасами», - наголосив він.

Метою глав держав і урядів ЄС, за його словами, має бути «досягнення ще кращого, безперервного постачання». З цією метою Німеччина готова відкрити свої закупівельні проекти і для інших країн-членів.

За словами Шольца, разом зі своїми європейськими партнерами Німеччина продовжуватиме забезпечувати Україну зброєю і обладнанням, необхідним для того, щоб країна могла захистити себе.  З цією метою були укладені контракти з промисловими підприємствами. Подальші кроки мають бути узгоджені з партнерами з ЄС.

Шольц повідомив, що за останні дванадцять місяців Німеччина надала Україні підтримку на суму понад 14 мільярдів євро. Крім того, була німецька частка допомоги з боку ЄС.

Читайте також: Путін має відмовитися від свого божевільного плану та вивести війська з території України – Шольц

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що для контрнаступу ЗСУ потрібно близько 350 тисяч снарядів в місяць - більш ніж утричі більше, ніж оборонці витрачають зараз. Тож у ЄС він попросив постачати на такий період як мінімум 250 тисяч боєприпасів.

Очікується, що країни ЄС ухвалять спільний план щодо закупівлі боєприпасів для української армії.