UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Щит ППО» над західними областями обговорили на засіданні Ради Україна-НАТО – Умєров

Україна потребує посилення ППО.

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що під час засідання Ради Україна-НАТО, яке відбулося 28 серпня, обговорювали питання створення «щита протиповітряної оборони над західними регіонами України».

Захід відбувся на тлі посилення ракетних обстрілів з боку Росії. Умєров, який взяв участь у засіданні через відеозв'язок, розповів союзникам про поточну ситуацію на фронті та обговорив подальші плани щодо постачання Україні систем ППО та ракет для них. Він підкреслив важливість зміцнення протиповітряної оборони, яка є критичною для захисту жителів та інфраструктури.

Читайте також: Atlantic Council: Закрити небо України - не така вже й погана ідея, НАТО слід ще раз подумати

Крім того, міністр повідомив про триваючі консультації з союзниками, зокрема у двосторонніх форматах, щодо розширення «поясу безпеки» над західними областями України. Очільник відомства подякував міжнародним партнерам за їхню підтримку і за готовність посилювати обороноздатність країни. За його словами, дедалі більше держав підтримують зняття обмежень на використання далекобійної зброї для захисту від російської агресії.

Читайте також: Британія підтримує удари Storm Shadow по РФ, але не скаже про це публічно через ризик конфлікту з США — ЗМІ

Нагадаємо, за даними опитування IBRiS, більшість громадян Польщі вважають, що країні варто почати переговори з НАТО та Україною про захист українського неба біля кордону.

Чому західні партнери України не дають нам ракети дальністю до 500 км? Чому так бояться, що Київ ударить ними вглиб території Росії?

Про те, чи змінить Захід свою позицію, які аргументи Києва можуть уплинути на наших західних партнерів, – у статті Володимира Кравченка на ZN.UA «Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії».