UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські військові тікають від вогню української артилерії: ISW про успіхи ЗСУ біля Бахмута

Російські провоєнні блогери реагують стривожено, але намагаються не поширювати паніку.

Станом на 12 травня українські сили досягли успіхів на північний захід від Бахмута в локальних контратаках і цьому є достатньо відеопідтверджень. Російські провоєнні блогери стривожені такими подіями. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW посилаються на відео, на яких видно, як російські військові тікають від українського артилерійського вогню на південному березі Берхівського водосховища, приблизно за 4 км на північний захід від Бахмута.

Один з російських блогерів, йдеться у звіті, стверджував, що підрозділи 200-ї окремої мотострілецької бригади (14-й армійський корпус, Північний флот) втратили свої позиції в районі між Григорівкою і Дубово-Василівкою. Кілька інших російських джерел попередили, що українські війська можуть спробувати оточити групу «Вагнера» в межах Бахмута, а ватажок вагнерівців Євгєній Прігожин підкреслив, що українські війська наближаються до Берхівки, і заявив, що зараз Україна займає позиції в межах 500 м від північно-західної околиці Бахмута. 

Читайте також: Успішна контратака ЗСУ під Бахмутом: росіяни уже і не мріють здійснити оточення – ISW

Російські блогери також повідомили, що українські війська контратакують у напрямку Хромового, Богданівки та Кліщіївки.

«Російські блогери та інші помітні голоси у провійськовому інформаційному просторі продовжують реагувати на нещодавні українські контратаки з різним ступенем обережності та занепокоєння. – йдеться у звіті. – Загальна реакція російського інформаційного простору, схоже, зосереджена на тому, щоб уникнути поширення паніки».

Читайте також: Прігожин запросив Шойгу у Бахмут: Сили оборони прорвали фланги в місцях зосередження регулярних військ

Нагадаємо, інформацію про те, що Збройні сили України відкинули російських окупантів на деяких позиціях, підтвердив президент України Володимир Зеленський. А за словами речника Східного угруповання військ Збройних Сил України полковника Сергія Череватого, бахмутський напрям залишається найактивнішим з усіх на Сході, а росіяни там виснажуються та знекровлюються.