UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія зменшила кількість атак на лівобережжі Дніпра – Генштаб

Найбільше штурмів армії РФ біля Авдіївки.

Російські війська протягом доби атакували українські позиції 29 раз. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 40 авіаційних ударів, інформує Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема на куп’янському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки біля Синьківки та Іванівки Харківської області. На лиманському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки ворога східніше Тернів Донецької області. 

Читайте також: Foreign Affairs: Захід повинен допомогти Україні протриматися в 2024 році і підготувати наступ в 2025-му

На бахмутському напрямку відбито атаку противника поблизу Андріївки Донецької області. На авдіївському напрямку українські бійці відбили 5 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 11 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти застосували авіацію. 

На мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, 3 рази безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ. 

На Шахтарському напрямку російська армія не вела наступів. На запорізькому напрямку бійці Сил оборони відбили атаку противника західніше Вербового Запорізької області. 

Читайте також: Forbes: Захід може виробляти по 200 тисяч снарядів для України на місяць, як це зробити?

Також війська РФ 2 рази штурмували українські підрозділи на лівобережжі Дніпра.

Українська авіація протягом доби ударила по 4 районах зосередження військ противника. Також сили та засоби протиповітряної оборони України знищили керовану авіаційну ракету Х-59.

Раніше Американський Інститут вивчення війни ISW назвав наступ росіян під Авдіївкою дорогим та безладним, немає жодних ознак того, що російські сили покращили свою здатність планувати та координувати наступальні операції.