UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни знову заговорили про «мир» на своїх умовах. В ОПУ відповіли

Країна-терористка знов заговорила про «мир», але поставила умови, про виконання яких не втомлюються мріяти в Кремлі.

У РФ знову заговорили про «мир» в Україні, однак, звісно ж, на власних умовах, які включають контроль над окупованими територіями. В офісі президента вже відповіли на відповідні заяви росіян.

«Для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру Україна повинна повернутися до нейтрального позаблокового статусу, зафіксованого в Декларації про її державний суверенітет 1990 року, відмовитися від вступу в НАТО і ЄС. Мають бути визнані нові територіальні реалії, що склалися в результаті реалізації права народів на самовизначення», – заявив заступник міністра закордонних справ РФ Міхаіл Галузін.

Читайте також: Африканський «мирний план» передбачає переговори про мир навіть за наявності військ РФ в Україні

Крім того, він, не зраджуючи риториці Кремля, заявив про «денацифікацію та демілітаризацію». І звісно ж, за версією представника країни-терористки, «врегулювання можливе тільки за умови припинення бойових дій ЗСУ». Галузін лише забув озвучити, що «бойові дії ЗСУ» – це відповідь на повномасштабне вторгнення РФ, а не напад, як у випадку з країною-агресоркою.

Своєю чергою очільник офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що сьогодні ніякі переговори з росіянами не можливі.

«Не існує такої сили, яка сьогодні змусить українське суспільство і керівництво держави говорити з росіянами, доки на нашій території стоять війська РФ», – написав Єрмак у Telegram.

Читайте також: Переговори припустимі лише якщо їм передуватиме перемога України – Джонсон

Згідно із соціологічним дослідженням, проведеним Центром Разумкова на замовлення ZN.UA, більшість українців, тобто 63,9% відповіли відмовою на питання «Чи підтримуєте ви проведення прямих переговорів з Російською Федерацією для досягнення миру?». Ще 13% респондентів було «важко відповісти» на це запитання. Лише 23,1% опитаних висловили готовність підтримати проведення прямих переговорів із Росією для досягнення миру.

Чи можливе примирення між Україною та Росією, між українцями і росіянами? Чи має ще силу ідея «зійтися посередині»? У статті «Як українці ставляться до Росії та її громадян? Братами ми ніколи не були» професор, доктор політичних наук Лідія Смола розповідає про результати соцопитування.