UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни змінили тактику повітряних ударів. Україні необхідна ешелонована система ППО — авіатор

Зараз у Повітряних сил є лише певні її елементи, такі як ЗРК Patriot.

Російські окупанти змінили тактику ракетних ударів, чим можна пояснити трагічну атаку на Київ, під час якої вони влучили в кілька медичних закладів. Такої думки дотримується президент Української авіаційної асоціації пілотів та власників літаків АОПА Україна, український авіатор Геннадій Хазан. В коментарі для Радіо NV він наголосив, що атака була комбінованою. 

Авіатор розповів про тактику виконання дій для прориву ППО, яку учора, можливо, застосували окупанти. 

"Тобто може бути зроблений пуск в одну точку, наприклад, гіпотетично 100 ракет, а ми можемо в цій точці перехопити, наприклад, 80 ракет, — пояснив він. — Чому? Тому що стільки заряджено ракет, наприклад. І ми перехоплюємо 80 ракет, а 20% прорвалося".

Аби протистояти цьому, потрібна ешелонована протиповітряна оборона. Вона включає не лише системи ППО, але й інші установки, які здатні працювати по ракетах, що летять на малій висоті. Тобто в такій ППО Patriot — лише один з елементів. Зараз в України є лише певні частини цієї гами. 

Читайте також: На тлі ракетної атаки росіян Байден анонсував посилення ППО України

Нагадаємо, військовий експерт Defence Express Іван Киричевський вважає, що на 100% закрити небо над Україною від російських дронів та ракет неможливо. Але він додав, що установки, які країна повинна отримати в липні, суттєво посилять ППО.