UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вводять режим контртерористичної операції у трьох областях, які межують з Україною

РФ вже встигла вкотре пожалітись на «спроби Києва дестабілізувати ситуацію».

У Курській, Брянській та Білгородській областях, які межують з українськими територіями, ввели режим контртерористичної операції. Про це повідомила російська служба «Радіо Свобода» з посиланням на Національний антитерористичний комітет РФ.

Таке рішення росіяни ухвалили через те, що Київ нібито «спробував дестабілізувати ситуацію в низці російських регіонів». Таким чином представники країни-терористки хочуть «припинити загрозу терактів».

Згідно із законодавством РФ, режим контртерористичної операції дозволяє оглядати громадян, прослуховувати їхні телефони, вимикати мобільний зв’язок та інтернет, виселяти мешканців, входити в їхні будинки і забирати автівки.

Читайте також: В ISW кажуть, чим готові пожертвувати росіяни, щоб відбити прорив ЗСУ у Курській області, а чим – ні

Нагадаємо, 6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, диктатор Владімір Путін традиційно поклав відповідальність на «київський режим». Тим часом президент Володимир Зеленський, коментуючи події там, зауважив, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу.

Наразі бойові дії в області тривають. На деяких ділянках просування «альтернативних сил» становить 35 кілометрів, росіяни втратили контроль над єдиним пунктом прокачування газу до Європи, який залишався у «Газпрому». Також відомо, що кілька сотень тамтешніх військових, серед яких прикордонники та строковики, потрапили в полон. Та у ЗСУ ці події все ще не коментують.