UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни в Авдіївці намагаються повторити Бахмут – Євген Дикий

Окупанти «засипають тілами» місто.

У місті Авдіївка Донецької області російські війська використовують тактику «м’ясних штурмів» для захоплення позицій українських воїнів. Те ж саме окупанти робили і в Бахмуті, де втратили близько 100 тисяч солдат.

Про це в етері «Українського радіо» розповів екскомандир роти батальйону «Айдар» Євген Дикий. Він зазначив, що бої відбуваються на території Авдіївської промзони, де росіяни просуваються з величезними втратами. Дикий зауважив, якщо з цього укріпленого району доведеться відійти, то це відбудеться через нехватку захисників.

Читайте також: Наша "висадка в Нормандії" вже сталася на лівому березі Дніпра — Євген Дикий

«У них є гасло «можемо повторити». Наразі загарбники намагаються в Авдіївці в точності повторити Бахмут. Вони чомусь всерйоз вважають його «історією успіху». Притому, що за руїни Бахмута вони поклали близько 100 тисяч людей, але всерйоз вважають, що так і треба. Росіяни засипають тілами Авдіївку, влаштовуючи «м'ясні штурми» від в’язнів російських тюрем», - зазначив ексвійськовий «Айдару».

Нагадаємо, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш зазначив, що російські війська очікують кращих погодних умов у районі Авдіївки Донецької області для того, щоб знову використовувати важку техніку під час штурмів.

Читайте також: ЗСУ потрібно переходити в глуху оборону. Можливо, тоді й вдасться зберегти Авдіївку — командир взводу дронів 59-ї ОМПБр

Із початку жовтня росіяни безперервно намагаються захопити Авдіївку, яку називають ключем ЗСУ до Донецька. Станом на кінець листопада ворог продовжує атакувати з півночі та півдня, а Сили оборони чергують успіхи з невдачами, захищаючи місто.

Що зараз відбувається на лінії зіткнення та в самій Авдіївці, як окупанти продовжують штурми та зазнають нищівних втрат, дізнавався Віталій Кононученко у інтерв'ю з майором Максимом Морозовим («Лютим»), який обороняє Авдіївку з 2014 року.