UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни підняли в небо стратегічні бомбардувальники, включно з носіями "Кинджалів"

Орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 4.00

Сьогодні, 15 лютого, близько 1.30 моніторингові пабліки повідомили про зліт семи бортів стратегічної авіації з аеродрому «Олєнья».

"Зафіксовано зліт 7х бортів Ту-95 з аеродрому "Оленья" станом на 01:30", - пише паблік monitor. -"За умови входження до Саратовської області та Каспій-Волгодонського регіону пуск ракет можливий розрахунково о 04:00-04:30".

Читайте також: Росіяни атакували Україну ракетами, у Миргороді на Полтавщині пролунали вибухи

"Увага! Зафіксовано зліт кількох Ту-95мс з аеродрому Оленья (Мурманська обл., рф)" - повідомило о 1.49 Командування Повітряних Сил ЗСУ. - "Орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 4.00"

"Слідкуйте за нашими повідомленнями та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", - закликали Повітряні Сили.

Близько 3.30 моніторингові пабліки повідомили про виліт ще кількох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, цього разу з аеродрому Енгельс. О 3.46 монітори зафіксували зліт двох ТУ-22м3 з аеродрому Оленья. Ту-22м3 - це російській дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник. Він може бути носієм крилатих ракет Х-22 "Буря" та гіперзвукових ракет Х-47М2 «Кинджал».

Читайте також: Біля Покровська Донецької області пролунали вибухи, росіяни обстріляли район балістикою

О 4.07 пабліки сповістили, що в небо піднялися ще три таких бомбардувальники.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 15 лютого, близько опівночі, росіяни атакували балістикою східні регіони України, на Харківщині пролунали вибухи.