UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували цивільне судно у Чорному морі – прем’єр Британії Сунак

Атака, за даними Сунака відбулася 24 серпня

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який пообіцяв «наглядати з Чорним морем», заявив 11 вересня, що російські військові атакували цивільне вантажне судно в Чорному морі «кількома ракетами». Атака відбулася 24 серпня.

«Завдяки розсекреченим розвідувальним даним ми знаємо, що 24 серпня російські військові обстріляли цивільне вантажне судно в Чорному морі кількома ракетами», – сказав Сунак, доповідаючи парламенту про саміт G20, який він відвідав у Нью-Делі, передає Reuters.

Подробиці британський прем’єр не повідомив. 

Читайте також: Під час атаки росіян на порт Рені постраждало румунське судно

Доповнено

За даними МЗС Британії, Сунак мав на увазі ракетний обстріл цивільного вантажного судна в чорноморському порту, який був успішно відбитий українською обороною. Ракети були націлені на вантажне судно під ліберійським прапором, пришвартоване в порту, і були успішно збиті, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії. Серед ракет були дві ракети «Калібр», випущені з ракетоносця Чорноморського флоту, додали у відомстві.

«Незважаючи на невдачу, це яскрава демонстрація того, що Росія не припиняє спроб задушити українську економіку, а президент [Росії Владімір] Путін нехтує життям цивільних осіб та інтересами країн Африки, Азії та Близького Сходу», – заявили в МЗС Британії.

Читайте також: Британські літаки захищають судна з зерном в Чорному морі — The Telegraph
Читайте також: США готуються прийняти закон, який передбачає розміщення військового контингенту в Чорному морі

Нагадаємо, що з 16 серпня з чорноморських портів України тимчасовими коридорами ВМС ЗСУ вийшли вже чотири судна, які залишалися в Україні з початку повномасштабної агресії Росії. Першим успішно вийшов з українських територіальних вод і 18 серпня перетнув Босфор контейнеровоз JOSEPH SCHULTE. За ним, 26 серпня, вийшов балкер PRIMUS сінгапурського оператора під прапором Ліберії. Третього вересня вийшли ще два судна.