UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія втратила повний контроль над щонайменше 350 кв. км своєї території в Курській області — The Economist

Джерело в розвідці повідомляє, що Україна просувається лише там, де це має сенс.

Росія втратила повний контроль над щонайменше 350 кв. км своєї території з моменту початку операції в Курській області вранці 6 серпня. Десятки російських солдатів загинули або потрапили в полон, йдеться в матеріалі журналу The Economist.

Станом на 8 серпня відомо, що українські війська просунулися до Суджі, розташованої за 10 км від кордону. Згідно з повідомленнями, менші українські підрозділи відділилися і ведуть бої глибше всередині країни.

Україна задіяла підрозділи щонайменше чотирьох елітних бригад, а це означає, що ударна сила, ймовірно, набагато численніша ніж 1000 чоловік. Україна замінувала головну дорогу, що веде на південний схід до Бєлгорода, і має значні засоби протиповітряної оборони в цьому районі. З огляду на успішний початок, Україна цілком може залучити більше сил, зазначає журнал.

Читайте також: У Пентагоні відреагували на ситуацію в Курській області РФ

Джерело в розвідці стверджує, що зараз Росія використовує солдатів з елітних підрозділів, щоб зупинити просування українців. Україна, з іншого боку, просувається лише там, де це має сенс.

"Росіяни роблять дуже дурні помилки, і це все через їхнє корумповане керівництво, яке надає перевагу гарним новинам, а не правді", — додає джерело.

В журналі також йде мова про те, що метою операції в Курській області може бути створення "буферної зони" на кордоні, подібно до спроб Росії створити таку в Харкові протягом останніх трьох місяців.

Читайте також: Forbes: Події у Курській області — великий ризик Києва

Нагадаємо, що 6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, диктатор Владімір Путін традиційно назвав це "провокацією ЗСУ". Тим часом президент Володимир Зеленський, коментуючи події там, зауважив, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу. 

На деяких ділянках просування "альтернативних сил" становить 35 кілометрів. Крім того, росіяни втратили контроль над єдиним пунктом прокачування газу до Європи, який залишався у "Газпрому". Та у ЗСУ ці події все ще не коментують.