UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не йде на нову відкриту хвилю мобілізації, бо Кремль боїться негативного сприйняття в соціумі — Буданов

Для Путіна все ще важлива внутрішня стабільність в країні. 

Очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що в межах війни Росії проти України він є прихильником нероздільного підходу сили та дипломатії. Під час онлайн-лекції у Гарвардському університеті він зауважив, що у випадку з нашою державою не спрацює ані молдовський, ані німецький, ані корейський сценарій. 

"Тут має поставитись крапка один раз і назавжди, — пояснив очільник воєнної розвідки. — Нині є всі ознаки руйнації світового порядку, створеного після Другої світової війни. І війна Росії проти України — яскраве свідчення того, як одна людина підірвала систему світової безпеки". 

Він наголосив, що світ повинен або повернутися до попереднього світового порядку, який більш-менш усіх влаштовував, або створити новий. 

Буданов прокоментував також ситуацію всередині РФ, додаючи, що тамтешня пропаганда має руйнівний ефект. Та розвідник вважає, що змінити все може форс-мажорна ситуація чи тривала системна робота, яка може дати результат лише через кілька десятиліть. 

"Для Путіна найбільш важливо — це внутрішня стабільність, тому на питання контролю за ЗМІ, питання роботи з соціумом, контролю мас тощо вони витрачають все, що тільки можливо навіть уявити, не тільки кошти, — наголосив очільник ГУРу. — Це, до речі, один з основних аспектів, чому РФ не йде на нову відкриту хвилю мобілізації. Керівництво РФ боїться негативного сприйняття в соціумі". 

Читайте також: Як Київ зірвав задум Росії з метою вбивства Буданова — The Times

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни США припускали, що російський диктатор Владімір Путін хоче створити коаліцію країн, які мають теплі історичні зв'язки з СРСР. Вона, ймовірно, повинна стати альтернативою НАТО