UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Росія демонструє відчай» – посол США в ООН про зближення РФ із Північною Кореєю

Путін готовий допомогти Пхеньяну у запуску супутників

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, коментуючи переговори між російським президентом Владіміром Путіним та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, заявила що взаємодія Москви з Північною Кореєю «демонструє, в якому відчаї перебуває Росія». Про це посол заявила 13 вересня, повідомляє CNN. 

13 вересня Путін та Кім провели переговори на російському космодромі «Східний». Путін продемонстрував готовність допомогти Північній Кореї в розвитку її космічної і супутникової програми, провівши для Кіма екскурсію по космодрому перед очікуваними переговорами з питань озброєнь. На запитання журналіста, чи допоможе Росія Північній Кореї запустити власні супутники і ракети, Путін відповів: «Саме для цього ми сюди і приїхали».

Читайте також: Кім заявив Путіну, що він "впевнений" у перемозі Росії

Офіційні особи США попередили Північну Корею, що вона «заплатить ціну», якщо укладе угоду про постачання зброї з Росією, після того, як заявили, що переговори між двома країнами «просуваються».

Раніше радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу попередив, якщо Пхеньян надасть зброю Москві для використання у війні проти України, це «не дуже добре відобразиться на Північній Кореї, і вони заплатять за це ціну в міжнародному співтоваристві». 

Читайте також: Кім Чен Ин запропонував Путіну повну підтримку та згадав про «священну боротьбу» Москви 

Оглядач The Times Роджер Бойз вважає, що Північна Корея може стати ширмою, за якою Китай зможе збільшити підтримку Росії у війні з Україною. Посередництво Пхеньяна може дати Китаю можливість заперечувати свою допомогу російській армії.