UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканцям у Сенаті виправлятимуть «хибне уявлення» про допомогу США Україні

13 вересня у Сенаті виступатиме Генеральний інспектор Пентагону 

Лідер сенатської меншості Мітч Макконнелл повідомив, що 13 вересня на конференції республіканців у Сенаті виступить високопоставлений чиновник з Пентагону – щоб допомогти позбутися «хибних уявлень», на яких засновані аргументи проти допомоги США Україні, в тому числі заяви про відсутність нагляду за тим, як американські ресурси використовуються у війні проти Росії.

«Завтра мої колеги матимуть можливість дізнатися ще більше. На моє прохання Генеральний інспектор Пентагону, [представники] Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку приїдуть, щоб розповісти сенаторам-республіканцям про те, як державні органи здійснюють незалежний нагляд за наданням допомоги», – сказав Макконнелл 12 вересня, передає CNN.

Читайте також: США схвалили військову допомогу Україні ще на $600 мільйонів

За словами Макконнелла, «Україна – це не Ірак чи Афганістан. Це сучасна демократія, яка твердо прагне до інтеграції із Заходом». Також республіканець наголосив, що рівень корупції в Україні різко знизився під час війни.

«Завдяки зусиллям коаліції ми маємо безпрецедентне розуміння того, як майже 30 типів західних систем озброєнь і транспортних засобів використовуються Україною, часто аж до серійних номерів», – сказав Макконнелл, відкидаючи заяви про відсутність контролю за американським озброєнням в Україні.

Читайте також: Адміністрація Байдена працює над запитом на додаткове фінансування для України

Раніше New York Times пояснювала, що гроші на допомогу Україні, яку хоче зупинити чи зменшити частина республіканців, йде на користь їхнім виборцям та створює робочі місця. 

Нагадаємо, що у відповідь на зростаючий розкол у Республіканській партії щодо підтримки військових зусиль України, консервативна група політиків запустила інформаційну кампанію з бюджетом у 2 мільйони доларів, закликаючи республіканців у Конгресі продовжувати підтримувати українців.