UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прігожин заявив про початок виведення вагнерівців з Бахмута. Каже, що в місто зайде регулярна армія Росії

Українська сторона ще не прокоментувала цього. 

Глава ПВК "Вагнер" Євгєній Прігожин заявив про початок виведення своїх найманців з Бахмута Донецької області. Пресслужба його Telegram-каналу опублікувала відео, де видно, як люди у військовій формі, поруч з якими стоїть і сам "кухар Путіна", нібито залишають позиції. 

"Виходимо у тилові районі... До 1 червня усі зберемося, (позиції – ред.) передамо військовим", – заявив Прігожин.

На відео він демонстраційно поспілкувався з найманцями, яким повторив, що до 1 червня вони вийдуть з міста. Після цього, додав Прігожин, на них чекає нове завдання. 

"Ми виводимо підрозділи з Бахмута. Зараз 5 ранку, 25 травня. До 1 червня основа частина перебазується у табори. Передаємо позиції військовим. Боєкомплект, позиції, все, зокрема й сухпайок", – зауважив глава ПВК.

Утім він пообіцяв залишити в Бахмуті тих, хто "відігравав головну роль у захопленні міста", якщо військовим буде важко.

"Усі думають, яким чином діяла ПВК "Вагнер". Впливало два фактори і дві людини, яких ми залишаємо військовим. Це "Бібер" і "Долік". Щойно стане потрібно, вони перешкоджатимуть українським військовим", – заявив Прігожин.

Слід зауважити, що вчора в Міноборони України заявили, що Сили оборони все ще контролюють деякі позиції в місті в районі "Літака". Тож наразі говорити про його повне захоплення російською стороною все ще неправильно. 

Читайте також: Російський наступ на Бахмут обернувся для них м’ясорубкою – Кірбі

Нагадаємо, Інститут вивчення війни США зазначає, що після Бахмута вагнерівці навряд чи зможуть продовжувати наступальні дії на будь-якому іншому напрямку. Також малоймовірно, що російська армія здійснюватиме штурмові дії, якщо найманці ПВК виконають обіцянку ватажка Євгєнія Прігожина та дійсно вийдуть з міста.