UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попри заяви пропагандистів росіяни не окупували Нью-Йорк – ISW

Росіяни просунулися вглиб селища.

Після публікацій у соцмережах відео, на якому російський військовослужбовець вивішує прапор РФ на дах школи у селищі Нью-Йорк на Донеччині, ворожі пропагандисти почали заявляти про повну окупацію населеного пункту. Проте аналітики не підтверджують цю інформацію.

Зокрема представники американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті вказують, що 6 серпня солдат російської 9-ї мотострілецької бригади (1-го армійського корпусу так званої «ДНР») підійняв прапор на будівлі в північно-західній частині селища. За інформацією експертів, це свідчить про просування окупантів вглиб населеного пункту.

Читайте також: Місцева влада і Міноборони РФ не узгодили заяви про бойові дії у Курській області – ISW

«Росіяни стверджують, що захопили Нью-Йорк, але геолокаційні кадри не підтверджують цю максималістичну заяву», – зазначили в ISW.

Водночас аналітики української OSINT-спільноти DeepState говорять, що у селищі погіршилася тактична обстановка і можлива його втрата у найближчій перспективі.

Нагадаємо, українські військові знищили прапор РФ і окупанта, який його вивісив на школі у Нью-Йорку.

Також експерти Інституту вивчення війни зауважують, що російське військово-політичне керівництво неодноразово перебільшувало успіхи своєї армії на полі бою в Україні.